چسباندن کاشی و سرامیک برای حمام و دستشویی
دسترسی به نزدیکترین متخصصین
چسباندن کاشی و سرامیک برای حمام و دستشویی
توجه به مزایا و معایب نصب کاشی با چسب و همین طور میزان چسب کاشی و سرامیک برای حمام و دستشویی در بازسازی ساختمان و نوسازی بدون تخریب بسیار مهم است.
شاید برایتان سوال باشد که چسب کاشی بهتر است یا سیمان و همین طور بهترین ملات نگهدارنده در اجرای صحیح نصب کاشی و سرامیک چیست؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
استفاده از کاشی چسبی سرویس بهداشتی برای تغییر دکوراسیون کف و دیوار سرویس بهداشتی روند کار را سرعت می بخشد. با وجود معایب چسب کاشی و سرامیک، چسباندن کاشی روی کاشی در بازسازی سرویس بهداشتی، حمام و پوشاندن کاشی قدیمی آشپزخانه بسیار پرطرفدار است.
چسب کاشی و سرامیک برای حمام، دستشویی و آشپزخانه
مزایا و معایب نصب کاشی با چسب
چسب کاشی و سرامیک یا سیمان؟
نحوه چسباندن کاشی روی کاشی
سوالاتی مثل بهترین چسب کاشی کدام است؟ آیا امکان چسباندن کاشی روی کاشی وجود دارد؟ مزایای چسباندن کاشی جدید روی کاشی قدیمی؟ شما کدام را ترجیح میدهید سرامیک با چسب یا سیمان؟ به طور کلی چسب کاشی بهتر است یا سیمان؟ در بین کاربران برای بررسی مزایا و معایب کاشی و سرامیک چسبی مطرح است.
چسب کاشی و سرامیک برای حمام، دستشویی و آشپزخانه
معمولا توصیه می شود که برای پیشگیری از جرم گیری و خرابی حمام و سرویس بهداشتی از چسب مناسب برای چسباندن سرامیک و کاشی روی کاشی قدیمی استفاده میشود.
زمان خشک شدن چسب کاشی کمی طولانی است، اما برای استحکام سرامیک و کاشی نصب شده در حمام و جلوگیری از نفوذ رطوبت و ایجاد جرم در این قبیل کف پوشها، استفاده از چسب کاشی و سرامیک ضروریست.
معایب نصب کاشی با چسب
بیشترین سوالی که در هنگام استفاده از چسب کاشی و سرامیک در بین افراد مظرح بوده ضد آب بودن یا واترپروف بودن آن است.
انواع مختلف چسب کاشی
اگر قصد دارید خودتان کار چسباندن کاشی روی کاشی را انجام دهید، بد نیست بدانید که چسب کاشی انواع مختلفی دارد. در اینجا 6 نوع چسب کاشی که در ساخت و ساز و یا بازسازی ساختمان استفاده می شود، آورده شده است:
چسب کاشی استخری
چسب دو جزئی کاشی
چسب استاندارد
چسب مخصوص پرسلانی
چسب های خمیری
چسب کاشی و سرامیک پودری
چسب کاشی، سرامیک پرسلان و سنگ پودری در حالت معمولی ضد آب نیستند. برای اضافه کردن این خاصیت به چسب کاشی و سرامیک و رفع یکی معایب نصب کاشی با چسب از مکملی به صورت پودری و مایع استفاده میشود.
برای خرید و انتخاب چسب مناسب سرامیک و کاشی، حتما از یک متخصص یا استادکار کمک بگیرید که در این زمینه تخصص دارد. انواع چسب تقلبی در بازار بسیار زیاد است. در نتیجه کیفیت کار شما را پایین میآورد. گاهی برای انجام تعمیرات داخلی منزل بهتر است کاشی دیوار یا کف را جدا کنید و سپس روی ملات قبلی چسب بزنید و کاشی جدید را قرار دهید. اما متاسفانه جدا کردن کاشی از ملات زیر آن کار دشواری و زمانبری است.
معایب چسباندن کاشی و سرامیک
مزایا و معایب نصب کاشی با چسب روی کاشی
برای بررسی مزایا و معایب نصب کاشی با چسب در درجه اول میزان کاربرد این مواد در نصب کاشی و سرامیک به نسبت سیمان و دیگر ملات در نظر گرفته میشود. در حالت کلی استفاده از چسب برای نصب کاشی و سرامیک برای جلوگیری از جرمگیری و ایجاد خرابی در کف پوش حمام توصیه میشود.
مزیت های سرامیک و کاشی چسبی
مهمترین مزیت استفاده از چسب برای نصب کاشی، سرعت بالای انجام کار است. چرا که زمانی برای کندن و جابجایی کاشی و سرامیک قدیمی صرف نمی شود.
همین که بدون کندن و جدا کردن مصالح قبلی، کار نصب سرامیک و نصب کاشی انجام می شود، یعنی نیروی کار کمتری نیاز است و در نتیجه هزینه هایتان هم کمتر می شود.
با توجه به اینکه چسب مناسب برای چسباندن سرامیک و کاشی، متناسب با کاربرد در محیط مرطوب تولید می شود، خاصیت آنتی باکتریال داشته و بعضاً در برابر آب و اسید مقاوم است.
چسباندن کاشی روی کاشی
معایب چسب کاشی و سرامیک
از ایرادات اصلی چسب کاشی و سرامیک برای حمام و سرویس بهداشتی میتوان به نفوذ آب زیر درزهای سرامیک یا کاشی قدیمی اشاره داشت. استفاده از چسب کاشی تک جزئی و دو جزئی پودری با کیفیت بیشترین توصیه افراد متخصص در این زمینه برای استفاده از این محصول است.
اگر سطح کاشی قدیمی شکسته و برآمده شده باشد، نمی توان از کاشی چسبی استفاده کرد. همچنین اگر برخی کاشی ها جدا شده باشند، استفاده از چسب برای نصب کاشی روی سطح قبلی امکان پذیر نیست.
یک مشکل رایج در نصب کاشی روی کاشی با چسب، افزایش ارتفاع کف آشپزخانه یا سرویس بهداشتی است. در این حالت باید ارتفاع درب ها یا کابینت ها تنظیم شود و ممکن است کل پروژه نوسازی طولانی شود.
چسب کاشی و سرامیک یا سیمان؟
چسب کاشی و سرامیک یا سیمان از ملزومات ساختمان سازی است. هنوز هم در زمان ساخت یک ساختمان جدید موسوم به نوساز از ملات ماسه و سیمان باید استفاده کرد. به این صورت که از دیوار آجری فاصلهای را در نظر میگیرند و دوغاب سیمان پشت کاشیهای دیوار میریزند.
بنا به نظر متخصصین و معمارهای با تجربه، هیچ گاه چسب نمیتواند عملکرد دوغاب را داشته باشد. اما همین ساختمان را اگر به فرض ده سال بعد بخواهید تعمیر کنید و کاشیها را تعویض کنید بهتر است به منظور اجرای کار در سرعت بالاتر سراغ چسب بروید.
گاهی هم دلتان میخواهد مدل کاشیها را تغییر دهید که در چنین حالتی هم چسب کاشی و سرامیک بهترین گزینه است.
چسب کاشی بهتر است یا سیمان
با توجه به مزایایی که برای نصب کاشی با چسب برشمردیم، شاید فکر کنید که چسباندن کاشی با چسب بهتر است. از نظر قیمت، هزینه نصب کاشی و سرامیک با ملات سیمان کمتر از استفاده از چسب مخصوص کاشی و سرامیک است. اما عدم نیاز به تخریب و صرف زمان کمتر، بازسازی با کاشی چسبی را به صرفه می کند.
اما توجه داشته باشید که استفاده از چسب هم محدودیت هایی دارد. به عنوان مثال، اگر بخشی از کاشی های قدیمی دیوار حمام شکسته و ریخته شده باشند، نمی توانید کاشی جدید را با چسب روی کاشی قدیمی بچسبانید. باید ابتدا کاشی های قبلی را جدا کنید. البته اگر بعد از جدا کردن کاشی یا سرامیک قدیمی، سطح زیر کار تراز و صاف است، می توانید به جای سیمان از چسب کاشی استفاده کنید.
سرامیک و کاشی چسبی
چسب مناسب برای چسباندن سرامیک روی دیوار
تقریباً بیشتر انواع چسب سرامیک و کاشی تولید شده، برای چسباندن سرامیک مناسب هستند. برای محیط های بسیار مرطوب مثل استخر و یا گرم مانند سونا و جکوزی، از چسب استخری استفاده می شود.
چسب های خمیری بیشتر برای نصب کاشی و سرامیک روی دیوار گچی و دیوار بتنی به کار می روند. چسب پودری برای انواع محیطهای مرطوب و سرد مناسب هستند و نصب کاشی روی کاشی قدیمی را ممکن می سازند.
انواع مختلف چسب کاشی
چسب سرامیک مناسب کفپوش
مهمترین عامل در رابطه با این مسئله، انتخاب چسب مناسب است. برای دیوارها که از چسب کاشی استفاده میشود و انواع مختلفی در بازار دارد. نمیتوان سراغ هر چسبی رفت. اما در رابطه با چسب کفپوش این نکته را در نظر داشته باشید که چسب کف از نوع پودری است که آن را با سیمان مخلوط میکنند.
کاشی چسبی سرویس بهداشتی
یکی از دلایل این امر به صرفه شدن مصرف چسب است اما مشکلی هم در استحکام ایجاد نمیشود اگر نسبتها را به درستی رعایت کنید. خیلی وقتها فروشندههای مصالح ساختمانی اطلاعات مناسبی در این مورد دارند که پیشنهاد میکنیم از یک آشنای قابل اعتماد پرسوجو کنید. این پودر عموما تا ۵ ماه در هوای معتدل قابل نگهداری است.
نحوه چسباندن کاشی روی کاشی
اگر قصد دارید یک کار تمیز انجام دهید پیشنهاد میشود که کاشی و سرامیک قبلی را خراش دهید. یعنی روی آن را بتراشید تا چسب و کاشی جدید درگیری مناسبتری با هم پیدا کنند. برای این منظور از نوک چکشهای تیشهدار میتوانید کمک بگیرید.
نکته مهم دیگر تراز بودن سطح دیوار برای نصب کاشی است.
مورد دیگر اینکه قبل از چسباندن کاشیهای جدید حتما ابعاد آن را در نظر بگیرید. اگر با کاشیهای قبلی هم اندازه است که اندازهگیری و احیانا برش قطعه انتهایی به همان شکل قبل صورت میگیرد.
زمان خشک شدن چسب کاشی
در دمای محیط (حدود 20 درجه سانتیگراد) بعد از گذشت 3 ساعت، چسب کاشی خشک شده است. اما برای شستشو و یا سوراخ کردن کاشی نصب شده روی کاشی قدیمی، بهتر است 2 تا 3 روز صبر کنید.
چسب پودری بعد از ۲۴ ساعت بسیار مقاوم میشود. بسیاری از استادکارها برای تهیه چسب کاشی، مقداری چسب بتن داخل آن میریزند چون در استحکام کاشی روی دیوار بسیار موثر است.
میزان مصرف چسب کاشی و سرامیک
بطور متوسط برای هر مترمربع حدود 3 تا 4 کیلوگرم چسب نیاز است. البته مواردی مثل سالم یا خراب بودن کاشیهای قبلی، صاف یا ناصاف بودن سطح کاشی هم در این مسئله موثر است. چسب سرامیک از انواع ملات خشک بر پایه سیمان تهیه میشود که بعد از مخلوط شدن با آب و سیمان و چسباندن سرامیکها بسیار مستحکم میشود.
چسب کاشی و سرامیک
امروزه، تولید چسب های پلیمری کار چسباندن کاشی روی کاشی بدون نیاز به تخریب را ممکن ساخته اند. بنابراین برای نوسازی و بازسازی حمام کافیست از کاشی چسبی سرویس بهداشتی استفاده کنید.
بهترین چسب مناسب سرامیک و کاشی را باید با در نظر گرفتن کاربری محیط و میزان در تماس بودن کاشی با آب یا دمای بالا انتخاب کنید. به شما توصیه می کنیم که از مشورت یک کاشیکار و سرامیک کار با تجربه، که از مزایا و معایب نصب کاشی با چسب آگاه است، بهره بگیرید.
بدون دیدگاه